Slovenska šesterica v Glasgow po vozovnice za Rio

V Glasgowu bo med 23. oktobrom in 1. nobvembrom svetovno prvenstvo v športni gimnastiki, z vsemi največjimi zvezdniki.

Objavljeno
01. oktober 2015 17.46
tlo-petkovšek
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Ljubljana - Glasgow se že vneto pripravlja na prihod najboljših športnih telovadcev sveta, ki se bodo med 23. oktobrom in 1. novembrom potegovali za naslove svetovnih prvakov in mesta za olimpijske igre prihodnje leto v Riu de Janeiru. Med skoraj 600 prijavljenimi športniki, kar je rekordno število, je na poimenskem seznamu prijavljenih šesterica Slovencev.

Na seznamu so Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek in Alen Dimic v moški konkurenci ter Teja Belak, Tjaša Kysselef in Carmen Horvat v ženski konkurenci.

Letošnje SP je pritegnilo rekordno število telovadcev in telovadk, saj je predolimpijsko leto, v Glasgowu se bodo poleg naslovov svetovnih prvakov potegovali tudi za olimpijske vozovnice.

Na seznamu so tako vsi največji zvezdniki športne gimnastike, med njimi mnogobojska šampiona Japonec Kohei Uchimura in Američanka Simone Biles, ruske dobitnice medalj iz OI v Londonu Viktorija Komova, Aljia Mustafina in Marija Paseka, manjkali ne bodo niti Nizozemec Epke Zonderland, Madžar Krisztian Berki, Britanca Max Whitlock in Louis Smith, Italijanka Vanessa Ferrari in Romunka Larisa Iordache.