Slovenska strelca v zlati sredini

Na evropskem strelskem prvenstvu v Mariboru sta Urška Hrašovec in Jakob Petelinek na tekmi mešanih ekip zasedla 10. mesto. 

Objavljeno
09. marec 2017 18.52
ŽIVA DVORŠAK
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Maribor - Slovenska strelska upa Urška Hrašovec in Jakob Petelinek sta na današnji tekmi mešanih ekip z zračno puško na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Mariboru zasedla deseto mesto. Skupaj sta zadela 513,3 kroga, od tega Hrašovčeva 259,1, Petelinek pa 254,2 kroga.

Slovenija je na mešani mladinski tekmi z zračno pištolo osvojila dvanajsto mesto, potem ko sta Jože Čeper (238) in Jagoda Tkalec (226) skupno zadela 464 krogov.

V petek bosta na veliko sceno stopila oba največja slovenska aduta na letošnjem evropskem prvenstvu na domačih tleh, pred Živo Dvoršak je članska tekma z zračno puško, pred Kevinom Vento pa z zračno pištolo. Poleg njiju bodo nastopili še Urška Kuharič in Sonja Benčina ter Sašo Stojak in Blaž Kunšek.

Dan kasneje bodo slovenske barve na ženski članski tekmi z zračno pištolo zastopale Katja Vodeb, Majda Raušl in Denis Bola Ujčič, na moški z zračno puško pa Željko Moičević, Robert Markoja in Benjamin Jodl.