Slovenske odbojkarice prvič uspešne

Po dveh porazih proti Hrvaški so izbranke Bruna Najdiča sinoči odpravile novopečenega italijanskega prvoligaša Bolzano.

Objavljeno
11. september 2015 09.23
šipić odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Slovenske odbojkarice so v tretjem pripravljalnem dvoboju pred skorajšnjim krstnim nastopom med evropsko elito na Nizozemskem in v Belgiji vpisale prvo zmago. Potem ko so bile dvakrat prekratke proti favorizirani Hrvaški, so sinoči v dvorani hotela Draš s 3:1 (31, 9, -19, 21) spravile na kolena zasedbo italijanskega prvoligaša Bolzana, ki je bila nekoliko lažji tekmec.

»Nasprotnik resda ni bil enostaven, še zdaleč pa ne na ravni Hrvaške minuli teden, za nameček ekipa novega italijanskega prvoligaša ni bila popolna, saj sta manjkali prva podajalka in ena od sprejemalk. Preizkušali smo nekaj novih igralnih različic, želimo biti hitrejši, tudi v obrambi se trudimo uvesti nekaj sprememb. Dekleta počasi prihajajo na želeno raven, prepričan sem, da bodo prihodnji teden še boljša. Dobro delajo, kar nas dviguje. Res pa je, da še niso vsa na pričakovani ravni pripravljenosti,« je doseženo za STA ocenil selektor Bruno Najdič, ki je tokrat na parket poslal enajst igralk.

»Prihajamo v fazo, ko bo treba izluščiti osem, devet nosilk, želimo pa si tudi širine, zato sem imel na tekmi vse to pred očmi. Računam še na vse igralke, saj se lahko zgodi tudi kaj nepredvidljivega. V soboto se bom odločil, kateri dve dekleti bosta prvi odpadli, načeloma za eno - blokerko Eleno Kučej - že vem, za drugo pa se še nisem odločil,« je pojasnil selektor. Prihodnji četrtek se bodo njegove izbranke še enkrat pomerile s Hrvaško, ki se pripravlja v Mariboru, vodstvo reprezentance pa se dogovarja še z Azerbajdžanom. Ekipi se bo v torek priključila tudi ena od nosilk, povratnica iz ZDA, mlada sprejemalka oziroma korektorka Živa Recek.