Slovenski ekipi praznih rok

Slovenski moški namiznoteniški reprezentanci je na ekipnem SP v Maleziji spodletel preboj med 36 najboljših moštev.

Objavljeno
02. marec 2016 15.58
J. P.
J. P.

Kuala Lumpur - Močno pomlajeni slovenski moški namiznoteniški reprezentanci je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Maleziji spodletel preboj med 36 najboljših moštev, potem ko je v današnjem odločilnem zadnjem kolu skupine G z 1:3 priznala premoč neposredni tekmici za tretje mesto Argentini. Izbranci v. d. selektorja Jožeta Urha so tako z dvema zmagama in tremi porazi končali na četrtem mestu v skupini.

Današnji dvoboj so resda odlično začeli, prvi slovenski loparček, bundesligaš Jan Žibrat, ki je včeraj počival, je namreč brez oddanega niza odpravil Gastona Alta, nato pa naši fantje doseženega niso več oplemenitili. Darko Jorgič je šele po petem nizu pokleknil pred Rodrigom Gilabertom, potem ko je že vodil z 2:0, enak scenarij se je pripetil tudi Deniju Kožulu v obračunu s Horaciem Cifuentesom. Še z najmanj odpora je kožo v zadnjem dvoboju prodal Jorgič, ki je Altu izmaknil zgolj en niz.

Zato pa so si kljub današnjemu porazu z 0:3 proti vodilni zasedbi skupine H, Luksemburgu, mesto med 36 najboljšimi na svetu zagotovile Slovenke, ki so se na tretje mesto v skupini zavihtele s tremi uspešnimi in dvema rezultatsko neuspešnima tekmama. Danes sta vsaka po niz osvojili Alex Galič, ki se je dobro kosala s 66. igralko sveta Xialian Ni, in še mladoletna Tamara Pavčnik, le Manca Fajmut je v dvoboju z nekoliko višje rangirano Sarah de Nutte ostala praznih rok, brez osvojenega niza.