Slovenski jadralci nazadovali v Hyeresu

Jadralec Vasilij Žbogar je 3. tekmovalni dan preizkušnje sv. pokala v Hyeresu izgubil tri mesta, dvojec Mrak/Macarol pa šest.

Objavljeno
24. april 2015 19.47
bsa/Žbogar
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Hyeres - Tretji dan tekme svetovnega pokala v Hyeresu ni bil uspešen za slovenske jadralce. Vasilij Žbogar je v razredu finn nazadoval na sedmo, Tina Mrak in Veronika Macarol pa v razredu 470 na enajsto mesto.

Prireditelji tekme so imeli danes težave s prešibkim vetrom, zaradi katerega so morali prestaviti štart regat, plovi pa so potekali v vetru, ki je pihal s hitrostjo do osmih vozlov.

Takšne razmere niso ustrezale Vasiliju Žbogarju, ki je plova končal na 14. in 28. mestu ter v skupnem seštevku s četrtega mesta nazadoval na sedmo (54). Na prvem mestu je Britanec Giles Scott (19) pred rojakom Edom Wrightom (33) in Hrvatom Ivanom Kljakovićem Gašpićem (51).

»Danes so bile razmere zelo težke, zelo malo vetra, za vse je bilo zelo nepredvidljivo. V skupnem seštevku sem nazadoval, a za tretjim mestom zaostajam le tri točke, kar je lepa spodbuda za naprej,« je dejal Žbogar.

Mrakova in Macarolova dvakrat izven dvajseterice

Tudi slovenski jadralki v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol ne moreta biti zadovoljni z današnjim dosežkom, saj sta iztržili 33. in 21. mesto, s čimer sta v skupnem seštevku izgubili šest mest in sta enajsti (67). V najboljšem položaju sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan (30), drugi sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha (31), na tretjem mestu pa Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (34).

Pred tekmovalci je še en tekmovalni dan, v nedeljo pa se bo po deset najboljših jadralk in jadralcev v desetih olimpijskih in dveh paraolimpijskih razredih potegovalo za odličja, mesta na finalu svetovnega pokala v Abu Dhabiju in denarne nagrade v skupni vrednosti 72.000 evrov.