Slovenski jadralci v Weymouthu niso tekmovali

Prireditelji regate svetovnega pokala v Weymouthu so imeli velike težave z vetrom, zato so tekmovali le jadralci v dveh razredih.

Objavljeno
12. junij 2015 20.48
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA
Weymouth - Jadralci so imeli tretji dan regate svetovnega pokala v Weymouthu precej težav z vetrom, po čakanju pa so prireditelji v šibkem vetru v dveh razredih uspeli izpeljati po en plov, ostali jadralci so zaman čakali na kopnem ali na regatnem polju, med njimi tudi Tina Mrak in Veronika Macarol ter Toni Vodišek.

Ženske v razredu 470 so se pozno popoldne sicer podale na morje, vendar so ostale brez odjadranega plova. Tina Mrak in Veronika Macarol tako po štirih odjadranih plovih ostajata na tretjem mestu. V vodstvu sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, na drugem mestu pa Britanki Hannah Mills in Saskia Clark. Pred jadralkami je še en dan kvalifikacij, v nedeljo pa najboljših deset posadk čaka še regata za medalje.

V razredu kite so danes prav tako ostali na kopnem. Toni Vodišek pred jutrišnjim nadaljevanjem ostaja na sedmem mestu. Na prvem mestu je Španec Florian Trittel, drugi je Nemec Florian Gruber, tretji pa Britanec Oliver Bridge. Jadralce čaka še zaključek serije vsak z vsakim, nato pa se za najboljše regata nadaljuje z izločilnimi boji.