Slovenski jadralki razočarani

Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož) sta SP olimpijskega razreda 470 v Argentini končali na 32. mestu.

Objavljeno
27. februar 2016 07.29

San Isidro - Svetovno prvenstvo jadralskega olimpijskega razreda 470 v Argentini se je prevesilo v sklepno fazo, pred najboljšimi posadkami v moški in ženski konkurenci sta zgolj še regati za odličja, za udeleženci tekmovanja pa je še en dolg dan, saj so nevihte, močan veter in dež prestavili začetek jadranja v popoldanske ure.

V vetru, ki je pihal s hitrostjo okrog 17 vozlov, so dekleta opravila še dva plova, skupaj devet. Slovenski zastopnici Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož) s svojim nastopom na prvenstvu ne moreta biti zadovoljni, saj sta se ves teden spopadali s težavami, ki so ju oddaljile od zastavljenih ciljev. Včeraj sta sicer z dobrim jadranjem vendarle dokazali, kaj zmoreta, in nekoliko popravili vtis zadnjih dni.

V prvem plovu sta zabeležili deveto mesto, v drugem pa sta v cilj prijadrali kot drugi, vendar sta bili po protestu diskvalificirani, s čimer sta svetovno prvenstvo končali na 32. mestu (7, 26, 27, 38, 36, BFD, 21, 9, (DNE) = 204). Pred sklepnim dejanjem najboljših desetih posadk sta v vodstvu Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (44), ki jima najbolj za ovratnik dihata Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (50), tretje izhodišče pa držita Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (51).