Slovenski jadralki še navzdol

Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji tekmovalni dan SP olimpijskega razreda 470 v Argentini zasedli 38. mesto.

Objavljeno
25. februar 2016 07.19
J. P.
J. P.

San Isidro - Vremenske razmere še naprej niso pretirano naklonjene prirediteljem jadralskega svetovnega prvenstva olimpijskega razreda 470 v argentinskem San Isidru, tudi včeraj, ko je bil na sporedu tretji tekmovalni dan, so namreč od predvidenih treh plovov v slabem vetru pod streho spravili le en plov v ženski in dva v moški konkurenci.

Slovenski zastopnici, aktualni evropski prvakinji Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož), ki nastopata pod taktirko Tomaža Čopija, se vnovič nista najbolje znašli, zasedli sta 38. mesto in v skupnem seštevku spolzeli še nekoliko navzdol - po štirih odjadranih plovih sta na 25. mestu. V vodstvo sta se prebili Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, z včerajšnjo zmago sta se na drugo mesto povzpeli Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, na tretje mesto pa sta zdrknili do včeraj vodilni Nizozemki Afrodite Zegers-Kyranakou in Anneloes van Veen.

Svetovno prvenstvo se nadaljuje danes, predvidoma ob 10. uri po lokalnem času, organizatorji pa bodo skušali izpeljati po tri plove v moški in ženski konkurenci.