Slovenski odbojkarji bodo trenirali z Brazilci

Vodilna reprezentanca sveta si je za igralne partnerje na pripravah na olimpijski turnir izbrala Gianijeve fante.

Objavljeno
11. februar 2016 13.23
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je z izjemnim uspehom, s srebrom na lanskem evropskem prvenstvu v Bolgariji, pričakovano močno dvignila ugled v svetu, kar je te dni vnovič potrdila najvišje rangirana izbrana vrsta na svetu, Brazilija. Izbranci slovitega selektorja Bernardinha so se že lanskega septembra s četo Andree Gianija pomerili v dveh prijateljskih dvobojih v Stožicah, zdaj pa so si naše fante zaželeli še za igralne partnerje na pripravah na domač olimpijski turnir v Riu.

»Za tako majhno državo, kot je Slovenija, je želja Brazilcev, svetovne odbojkarske velesile, da se na domače olimpijske igre pripravljajo skupaj z našo ekipo, izjemna čast in priznanje. Vabilu smo se seveda odzvali in fantje se že veselijo novih priložnosti za dokazovanje,« je poudaril generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Gregor Humerca.

Gianijevi fantje se bodo sicer - enako kot lani - zbrali v začetku maja, 20. maja pa bodo odpotovali v Brazilijo. Glavni letošnji cilj je uvrstitev na zaključni turnir svetovne lige v začetku julija, še pred štartom pa bo izbrana vrsta odigrala dve pripravljalni tekmi. Nasprotnika še nista znana, a se zanju - glede na ugled, ki ga ima trenutno Slovenija - res ni bati.