Slovenski odbojkarji premočni za olimpijske finaliste

Navdahnjeni izbranci Slobodana Kovača so v drugem prijateljskem dvoboju v Cavaleseju Italijane odpravili s 3:1.

Objavljeno
09. avgust 2017 20.48
Janez Porenta
Janez Porenta

Cavalese - Slovenski odbojkarji so v današnji drugi prijateljski tekmi na gostovanju v italijanskem Cavaleseju prikazali precej boljšo igro kot včeraj, ko so jih gostitelji odpravili brez težav in brez oddanega niza. Danes so jim izbranci Slobodana Kovača vrnili milo za drago in zmagali s 3:1 (22, -23, 20, 22), kar je njihov drugi uspeh v tem pripravljalnem obdobju - ob treh porazih.

Medtem ko je Kovač poslal na parket do potankosti enako začetno zasedbo kot dan poprej z vsemi nosilci igre, pa si je selektor olimpijskih finalistov »azzurrov« Gianlorenzo Blengini privoščil nekaj eksperimentiranja in včerajšnje udarne trojice (korektorja Luce Vettorija, sprejemalca Filippa Lanze in blokerja Danieleja Mazzoneja) sploh ni poslal v ogenj, kar se je v igri domačih poznalo že v prvem nizu.

Predvsem pa so se Slovenci obračuna lotili povsem drugače kot v torek, ko se jim ni posrečilo nič. Tokrat so dobro pritisnili z začetnim udarcem, bili prepričljivejši pri sprejemu in zelo učinkoviti v napadu, pri čemer sta prednjačila dolžnika s prve tekme, korektor Mitja Gasparini in kapetan Tine Urnaut. Gostitelji so izvlekli zgolj drugi niz, v katerem so vodili od štarta do cilja, blizu so bili tudi v zadnjem, v katerem so bili še spredaj z 19:17, nato pa so evropski podprvaki z delnim izidom 4:0 ob začetnem udarcu Urnauta zrežirali zasuk in dvoboj pospravili pod streho.

Zdaj Slovence pred začetkom evropskega prvenstva na Poljskem (24. avgusta), na katerem bodo branili predlansko srebro iz Sofije, čaka še gostovanje pri tretji svetovni velesili Srbiji, s katero se bodo udarili v dveh prijateljskih dvobojih. 

Italija : Slovenija 1:3 (22, -23, 20, 22)

Dvorana La Rosa Bianca, gledalcev 500, sodnika Pozzato in Giardini (oba Ita).

Italija: Piano 7, Ricci 8, Sabbi 16, Botto 16, Antonov 8, Giannelli 2, Colaci (L) - prva postava; T. Mazzone 3, Nelli, Spirito, Balaso (L), Pesaresi; Buti, Vettori, D. Mazzone in Lanza niso igrali; Slovenija: Pajenk 6, Kozamernik 7, Šket 7, Gasparini 15, Vinčič 2, Urnaut 17, J. Kovačič (L) - prva postava; T. Štern 3, Ž. Štern 3, D. Koncilja 2, Ropret; Štalekar in Toman (L) nista igrala.