Slovenski odbojkarji v svetovni ligi tudi z Nemci

V »slovenski« skupini tretjega razreda svetovne lige so še Tunizija, Venezuela, Katar, Portoriko in Nemčija.

Objavljeno
29. oktober 2015 10.27
VOLLEYBALL-EURO-2015-ITA-SLO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Čeprav je že od sredine poletja znano, da se bodo slovenski odbojkarji prihodnje leto prvič merili v svetovni ligi, pa so šele danes dobili nasprotnike v tretjem kakovostnem razredu. Pomerili se bodo s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in izjemno neugodno Nemčijo, povratnico med svetovno elito. V drugi skupini se bodo za napredovanje stopničko višje borili Mehika, Španija, Črna gora, Tajvan, Kazahstan in Grčija.

Po treh mesecih odločanja o spremembah tekmovalnega formata je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) vendarle sporočila, da je število držav udeleženk v tretjem razredu povečala z osmih na dvanajst, s tem pa razveselila Nemce, Katarce, Makedonce in Tajvance, da so dobili možnost sodelovanja.

Tekmovanje se bo začelo 17. junija, razdeljeno pa bo na tri turnirje s po štirimi reprezentancami. Slovenija bo na prvem turnirju igrala s Tunizijo, Venezuelo in Katarjem, na drugem (od 24. do 26. junija) pa z Nemčijo, Katarjem in Portorikom. Finalni turnir najboljše četverice bo med 1. in 3. julijem, gostitelji posameznih tekmovanj pa še niso znani.