Slovenski padalci evropski prvaki

Slovenska padalska reprezentanca je v skokih na cilj prepričljivo zmagala na EP v Čeboksariju.

Objavljeno
25. avgust 2013 19.04
vvo*Padalci
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Moskva - Slovenska padalska reprezentanca v skokih na cilj v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek je osvojila naslov evropskih prvakov. Slovenci so v Čeboksariju zmagali prepričljivo; vodili so od prve serije naprej in vodstva do osme niso izpustili iz rok.

Slovenski padalci so v zbirko kolajn dodali novo zlato. Tako kot številna tekmovanja doslej, bo tudi sedmo evropsko prvenstvo v klasičnih disciplinah, ki ga gosti rusko mesto Čeboksari, z zlatimi črkami zapisano v slovensko zgodovino padalstva. Slovenska reprezentanca v skokih na cilj je slavila zmago s štirimi centimetri naskoka pred Čehi in sedmimi pred Belorusi.

Evropsko prvenstvo se bo končalo v ponedeljek, slovenski padalci pa so tudi v posamični konkurenci v boju za odličja. Najboljše kaže Petru Balti in Domnu Vodišku, ki sta pred zadnjima dvema skokoma z vsega centimetrom zaostanka za vodilnima Čehom Hynekom Taborjem in Nemcem Stefanom Wiesnerjem na tretjem mestu. Na dobri poti do odličja je tudi mladinec Jernej Vukotič, ki je pred zadnjim skokom na tretjem mestu.

»Na prvenstvo smo se predvsem odlično psihično pripravili, kar je bil eden izmed osnovnih pogojev za dosego novega uspeha, ki se ga zelo veselimo. V Rusiji smo skakali brez nihanj, zelo konstantno, osredotočeni smo bili le na skoke, kar se nam je na koncu obrestovalo. Konkurenca nam je ves čas dihala za ovratnik, toda vselej smo imeli pripravljen odgovor, kar se je na koncu odrazilo z osvojenim zlatom. Naslov bo odlična popotnica za dva zadnja skoka v konkurenci posameznikov, saj bomo lahko nastopili povsem sproščeno,« se je naslova razveselil Vodišek.