Slovenski padalci v Peitingu dvakrat na stopničkah

Slovenski padalci ekipe Elan so na tretji tekmi sv. pokala v skokih na cilj osvojili 3. mesto, Gorazd Vindiš tretji posamično.

Objavljeno
12. julij 2015 17.41
bsa/padalstvo
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA
Peiting - Slovenski padalci so z dvema tretjima mestoma navdušili na tretji tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v Peitingu. Ekipa Elan v postavi Gorazd Vindiš, Peter Balta, Matjaž Pristavec, Borut Erjavec in Matej Bečan z novimi stopničkami še naprej vodi v skupnem seštevku, v posamični konkurenci pa je Vindiš s tretjim mestom prevzel mesto vodilnega.

Na tretjem letošnjem tekmovanju padalcev v skokih na cilj za točke svetovnega pokala na Bavarskem je glavna vloga, tako kot lani, pripadla težkim in neugodnim vremenskim razmeram, veter je namreč nenehno spreminjal hitrost in smer in praktično vse ekipe so občasno morale priznati premoč višji sili.

V teh razmerah so se najboljše znašli, sicer nekoliko presenetljivo, Avstrijci, ki so z ekipo Red Bull prvič v svetovnem pokalu stali na najvišji stopnički, kjer so jim družbo delali še Nemci in slovenski Elan.

Ekipa Elan v postavi Gorazd Vindiš, Peter Balta, Matjaž Pristavec, Borut Erjavec in Matej Bečan je imela velike težave že v drugi seriji, ko so padli na 15. mesto, zahvaljujoč izkušnjam in tudi napakam drugih pa so se na koncu le uspeli uvrstiti na stopničke, ki so jim prinesle še trenutno vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med Slovenci je najboljše svoje delo opravil Gorazd Vindiš, ki je letos očitno v dobri formi, saj je prvemu mestu, ki ga je osvojil na uvodni tekmi na Reki, dodal še tretjega v Nemčiji, kar mu zadošča za vodilni položaj v skupnem seštevku po polovici tekmovanj.

»Glede na to, da sem tukaj nastopal že lani, sem bil na razmere dobro pripravljen, lanska izkušnja pa mi je bila očitno v veliko pomoč. Izjemno sem vesel, da sem ob mojem prvem nastopu v najboljši slovenski ekipi dodal svoj kamenček v mozaik novega uspeha. Vse letošnje uvrstitve mi dajejo veliko motivacije za nadaljevanje letošnje sezone,« je bil vesel Gorazd Vindiš.

Pred padalci je tritedenski predah, ki ga bodo izkoristili za polnjenje baterij in treninge, kajti v mesecu avgustu jih čaka novo tekmovanje za točke svetovnega pokala v italijanskem Bellunu, konec avgusta pa še evropsko prvenstvo v Bolgariji.

Rezultati

Ekipe

1. Red Bull (Avt) 80 cm

2. Sportfördergruppe (Nem) 100

3. Elan (Vindiš, Balta, Pristavec, Erjavec, Bečan) 101

 

Moški

1. Egger (Avt) 5 cm

2. Asztalos (Mad) 6

3. Vindiš (Slo) 8

...

15. Pristavec (Slo) 14

Svetovni pokal, skupno (3/6)

Ekipe

1. Elan (Slo) 560

2. Dukla 2 (Češ) 505

3. CISM (Mad) 500

 

Moški

1 Vindiš (Slo) 160

2. Gečnuk (Češ) 136

Asztalos (Mad) 136