Slovenski športniki že v olimpijski vasi v Bakuju

Brez judoistke Lucije Polavder, Gorazd Štangelj dokončno sestavil kolesarsko ekipo.

Objavljeno
09. junij 2015 09.40
Posodobljeno
09. junij 2015 09.40
OLY-2012-TTENNIS-ARG-SLO
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Baku - Večji del slovenske odprave za prve evropske igre, ki se v petek začenjajo v azerbajdžanskem Bakuju, je v včeraj, okoli tretje ure po lokalnem času, že prispel na prizorišče. Kot porča STA, bodo tekmovalci in tekmovalke danes preizkusili tekmovališča in opravili prve treninge.

V slovenski ekipi so znane tudi zadnje spremembe. V judoističnem taboru so potrdili pričakovano novico, da na evropskih igrah ne bo ene največjih zvezdnik slovenske odprave Lucije Polavder, ki je po uradnih podatkih poškodovana. Dokončno je ekipo za Baku sestavil tudi kolesarski selektor Gorazd Štangelj, ki je potrdil, da bodo na močni dirki slovenske barve branili Jan Tratnik, Matej Mugerli, Luka Mezgec in Gregor Gazvoda.

Ob treningih in sklepnih pripravah tekmovalce čakata še dve prijetnejši obveznosti. Že v četrtek bo v športni vasi, različici olimpijske vasi na evropskih igrah, dvig zastav, v petek pa slovesno odprtje prvih iger. Tekmovalci, ki bodo nastopili prvi dan, mlada triatlonka Eva Skaza, rokoborec Daniel Kočar ter gorski kolesarji Blaža Klemenčič, Tina Perše in Gregor Kranjc bodo na odprtju bržkone manjkali, verjetno pa to velja tudi za nedeljske nastopajoče triatlonca Domna Dornika, kajakašico na mirnih vodah Špelo Ponomarenko in telovadca Sašo Bertonclja.

Slovensko zastavo bo tam nosil namiznoteniški igralec Bojan Tokič. »Seveda sem počaščen, da bom nosilec slovenske zastave. Za to se bom dobro pripravil, dal vse od sebe in poskušal navdušiti tiste, ki so mi to nalogo zaupali, da bi me mogoče izbrali tudi za nosilca na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Kakšen nasvet bom poskusil dobiti tudi od legendarnega Hrvata Zorana Primorca, ki je to nalogo že opravljal na olimpijskih igrah v Sydneyju, zdaj pa načrtuje nastop na svojih osmih olimpijskih igrah,« se je pred časom za spletno stran v zvezi z zastavo malce pošalil vedno dobro razpoloženi reprezentant.

Zelo pozitivni so tudi prvi odzivi na olimpijsko vas, ki je po mnenju številnih lepša in boljša od zadnje olimpijske vasi v Londonu in Pekingu. Kot kaže, bo dobro deloval tudi prometni režim, ki vedno odloča o uspešnosti iger, saj so državne oblasti uradnemu transportu iger namenile posebne prednosti, vozne pasove in policijsko spremstvo.