Slovenski telovadci na SP pod pričakovanji

Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji ostal brez finala, Rok Klavora slabo na parterju, Alen Dimic pa v mnogoboju.

Objavljeno
25. oktober 2015 22.03
bsa/bertoncelj
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Glasgow - Na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki so danes potekale kvalifikacije v moški konkurenci. Slovenski predstavniki Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in Alen Dimic so nastopili pod pričakovanji in ostali brez uvrstitev v finale.

Bertoncelj je tekmoval na konju z ročaji in z desetim mestom ostal brez finala. Bertoncelj se je predstavil z lažjo vajo, za katero je prejel oceno 14.700, kar je bilo v tistem trenutku dovolj za osmo mesto, še pred zadnjo menjavo v tretji skupini ga je izgubil in končal na 10. mestu.

»Od samega začetka nisem padel v ritem. Prvi element je bil OK. Potem sem pa začel loviti ritem. Pri drugem elementu sem ostal zadaj. Poizkusil sem izvleči nekaj iz tega. Napako sem potegnil dalje. Veš že, da bo premalo. Vedel sem, da je treba vajo narediti tipi-topi, če hočem kaj praskati zraven. V zadnjem obdobju, tudi zame, ki se vedno borim, je bilo preveč vsega. To vse potegne za sabo. Vajo še izvlečem, bi pa rabil malo sreče,« je ocenil Bertoncelj.

Dimic 43. v mnogoboju

Alen Dimic je nastopil v kvalifikacijah mnogoboja in zasedel zgolj 43. mesto. Dimic je dan začel z nastopom na parterju in bil zavoljo dveh napak ocenjen s 13,133, nato je nastopil še na krogih, kjer je dobil oceno 13,000, na preskoku je dobil 13,933, na bradlji 13,133 in na drogu 14,033. Skupno je zbral 80,165 točke, za prvovrščenim Japoncem Koheijem Učimuro je zaostal za 10,399 točke. Točkovni zbir bo premajhen, da bi se Dimic uvrstil na predolimpijski turnir za igre v Riu prihodnje leto, kar je bil njegov veliki cilj.

»Katastrofa. Razočaranje je veliko. To je bila moja tretja priložnost, tretjič sem zaj... Tresel sem se, kot da sem prvič na tekmi. Z najboljšega orodja sem telebnil na rit. Vem, da ne bo dovolj. Bili smo realni, pripravljalne tekme in treninge sem naredil briljantno. Potem pa tole tukaj ... Sploh ne vem, kaj naj rečem. Pripravljen sem bil, na treningih sem letel. Ne iščem izgovorov, izgubil sem,« je bil razočaran Dimic.

Klavora 86. na parterju

Tretji slovenski telovadec Rok Klavora je tekmoval v kvalifikacijah parterja. Nastop se mu je ponesrečil, saj se je dvakrat usedel na parter in prejel oceno 12,566, s čimer je bil 86.

»Prvo diagonalo sem padel. Občutek sem sicer imel dober. Težišče se mi je nagnilo nazaj, z rokami sem šel na tla. Vse mi je padlo dol. Vajo sem zdržal do konca, ampak sem na koncu še enkrat padel. Ne vem, kaj je šlo narobe. Treba je zapreti list in odpreti novega. Grem optimistično naprej,« je menil Klavora.

Slovenci so sicer tekmovali v tretji skupini dneva, skupaj s Kitajsko in Japonsko, prvo in drugo reprezentanco z zadnjega svetovnega prvenstva. Ti reprezentanci sta na vrhu skupnega seštevka, Japonska vodi z oceno 59,899, Kitajska pa je druga z oceno 58,866.