Sašo in Teja dobro prestala prvi test, v Dohi štirje finalisti

V kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Dohi so bili uspešni Sašo Bertoncelj, Teja Belak, Tjaša Kysselef in Rok Klavora.

Objavljeno
24. marec 2016 20.58
Svetovni pokal v gimnastiki - Teja Belak 04.aprila 2015
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Doha - Slovenski telovadci so odlično odprli nastope na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Dohi. Uvodni dan so v kvalifikacijah priborili kar štiri finalne nastope: Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku ter Rok Klavora na parterju.

Dobro sta tako test prestala zlasti Bertoncelj in Belakova, ki na prvi tekmi zaradi poškodbe nista nastopila. Prvi si je po jesenskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu vzel nekaj več časa za rehabilitacijo komolca, najboljša slovenska telovadka pa se pripravlja na aprilske dodatne kvalifikacije za avgustovske olimpijske igre v Riu de Janeiru in je pripravljenost prvič preizkusila v Dohi.

V kvalifikacijah preskoka je Belakova z oceno 14,250 končala na drugem mestu, od nje je bila boljša le Švicarka Giulia Steingruber (14,650). Kysselefova, druga s preskoka iz Bakuja, je bila z oceno 13,625 peta med kvalifikantkami.

Najboljši na konju z ročaji je bil Hrvat Robert Seligman (15,350), Bertoncelj pa je dobil peto oceno kvalifikacij - 14,900. Na tem orodju se je predstavil še Jure Pavlica, s padcem ob doskoku in oceno 12,950 je končal na 22. mestu.

Še drugič bo v finalu nastopil Klavora, ki je za svojo sestavo prejel oceno 15,100. Najboljši je bil Brazilec Diego Hypolito (15,400), pred Klavoro se je uvrstil še Kazahstanec Danil Baturin (15,200).

Drugi slovenski predstavnik na parterju Žiga Šilc je znova ostal brez finala osmerice, tokrat zaradi padca ob zadnji diagonali, z oceno 13,900 je pristal na 19. mestu. Na dvovišinski bradlji je Belakova osvojila 19. mesto, Ivana Kamnikar pa 27., na gredi je Belakova kvalifikacije sklenila na 12. mestu, Kysselefova na 19. Kysselefova je bila na parterju 14. Alen Dimic, ki prav tako ni tekmoval v Azerbajdžanu, je bil na drogu 14., na bradlji pa 15.

Finali so v Katarju na programu v petek in soboto.