Slovenskim odbojkarjem žreb razmeroma naklonjen

Na kvalifikacijskem turnirju za nastop na SP 2018 se bodo pomerili z Belgijo, Portugalsko, Latvijo, Izraelom in Gruzijo.

Objavljeno
26. oktober 2016 22.19
VOLLEYBALL-EURO-2015-ITA-SLO
J. P.
J. P.

Luxembourg - Slovenski moški odbojkarski reprezentanci je bil žreb skupin drugega kola kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu septembra leta 2018 v Italiji in Bolgariji dokaj naklonjen, saj ji je namenil Belgijo, ki je na evropski jakostni lestvici edina uvrščena višje od čete selektorja Andree Gianija (8./11.), Portugalsko, Latvijo, Izrael in Gruzijo. Zmagovalci skupin, Slovenija bo med 23. in 28. majem prihodnje leto gostiteljica v Ljubljani, se bodo na prvenstvo uvrstili neposredno, tam se bodo pridružili prirediteljicama in branilki naslova Poljski. Zadnje prosto mesto bo zasedel zmagovalec tretjega kvalifikacijskega kola med 15. in 20. avgustom prihodnje leto.

»Zelo dobro je, da bomo turnir igrali v domači dvorani, ki jo odlično poznamo. Tekmovanje bo zahtevno, v kratkem času bomo morali odigrati pet dvobojev na najvišji ravni. Žreb nam je naklonil razmeroma težko skupino z zahtevnimi tekmeci. Z Belgijo smo lani izgubili na evropskem prvenstvu, tudi sicer gre za izkušeno ekipo z največjih tekmovanj. S Portugalci, ki so zelo neugodni, smo igrali že večkrat, Latvijce prav tako poznamo iz kvalifikacij, gre za še eno kakovostno moštvo. Niti Izraela in Gruzije ne smemo kar odpisati. Čaka nas težka naloga, toda nastop na svetovnem prvenstvu je še eden od ciljev, ki si ga želimo izpolniti, zato bomo storili vse, da se nam posreči,« je strnil vtise kapetan Tine Urnaut.