Slovito trenersko ime na klopi Sokolov

Ameriški strokovnjak slovenskih korenin Bob Palcic ima več kot štiri desetletja trenerskih izkušenj v ligah NFL in NCAA.

Objavljeno
06. december 2016 11.15
Bob Palcic
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski državni prvaki v ameriškem nogometu, igralci moštva Ljubljana Silverhawks, bodo pred novo sezono lige AFL okrepili trenerski štab z zelo prekaljenim ameriškim strokovnjakom slovenskih korenin Bobom Palcicem, ki ima več kot štiri desetletja trenerskih izkušenj v univerzitetni ligi NCAA in profesionalni NFL.

V NCAA je med drugim treniral šole Ohio State, Wisconsin, UCLA, University of Southern California in nedavno Southern Methodist University, kot trener napadalne linije in »tight endov« pa je v NFL preživel kar dvanajst sezon, v tem času pa sodeloval z moštvi Atlanta Falcons, Detroit Lions, Cleveland Browns in nazadnje (2005) New Orleans Saints. S svojimi ekipami je štirikrat ujel tudi končnico lige.

Palcic je bil uspešen tudi kot igralec. Na položaju napadalnega linijaša so ga trikrat izbrali na Pro Bowl (1975, 1977, 1983), v prvem poskusu je tam postal celo najkoristnejši igralec, leta 1983 pa mu je pripadlo priznanje za najboljšega povratnika v NFL. Prihaja iz družine, v kateri se vse vrti okrog ameriškega nogometa. Njegova najmlajša hči Monica je poročena z nekdanjim igralcem v NFL Markom Simoneaujem, druga hči Amy je zaposlena pri zasedbi Houston Texans, sin Joe pa je trenutno trener na univerzi Miami.