Snežana ne želi nastopiti kot turistka

Zaradi bolečin v hrbtu, ki so se preselile še v biceps in prepono, bo koprska troskokašica izpustila dvoransko EP.

Objavljeno
24. februar 2015 16.40
bsa-atletika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Ena vodilnih slovenskih atletinj Snežana Vukmirović, članica Massa, je bila zaradi poškodbe hrbta prisiljena odpovedati nastop na skorajšnjem dvoranskem prvenstvu, ki ga bo konec prihodnjega tedna gostila Praga. »Zaradi bolečin v hrbtu ne morem skakati, lahko zgolj tečem. Moji cilji za Prago so bili visoki, zato na prvenstvo ne želim potovati kot turistka,« je pojasnila 32-letna koprska troskokašica.

»Snežka« je želela nadaljevati ali celo oplemenititi niz uspešnih nastopov na največjih tekmovanjih v zadnjih letih - pred štirimi leti je bila na dvoranskem EP v Parizu na četrtem mestu le za las ob odličje, predlani je bila deveta na svetovnem prvenstvu v Moskvi in druga na sredozemskih igrah v Turčiji, lani pa še sedma na evropskem prvenstvu v Zürichu.

»Bolečine v hrbtu so se začele že po prvi tekmi v zimski sezoni in se nato preselile še v biceps in prepono. Žal še niso ugotovili, za kakšno poškodbo gre, močno pa upam, da bo to znano po jutrišnji magnetni resonanci. Za mano so trije tedni terapij, a se stanje ni popravilo, zato sem se odločila izpustiti evropsko prvenstvo. Želim povsem okrevati in se nato optimalno pripraviti na poletno sezono z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Pekingu,« je poudarila prikupna Primorka.