Po sporni sodniški odločitvi Markovičeva brez možnosti za skupno zmago

Na zaključku svetovnega pokala v balvanskem plezanju sta slovenska plezalca Mina Markovič in Jernej Kruder obstala v polfinalu.

Objavljeno
26. avgust 2012 16.58
Posodobljeno
26. avgust 2012 16.58
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
München - Zadnja tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Münchnu se ni v celoti razpletla v skladu s slovenskimi željami. Mina Markovič in Jernej Kruder sta svoje nastope končala že v polfinalu na osmem in devetem mestu ter ostala tik pod pragom finala, kamor se uvrsti šest najboljših v vsaki od konkurenc, poroča STA.

»Mini so zaradi napačne interpretacije startne pozicije s strani sodnika dosodili en poskus preveč in je zato ostala na osmem mestu ter zunaj finala. Na sodniško odločitev smo se pritožili, vendar neuspešno. Zaradi enega poskusa preveč je brez finala ostala tudi Kruder. Začetniška napaka, zdrsnil je na startni poziciji, je bila posledica trenutka nezbranosti, čeprav je nato z lahkoto prišel do vrha smeri,« je po tekmi sporočil selektor slovenske članske reprezentance Simom Margon.

Najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva tako v Münchnu ne bo dobila priložnosti braniti lanske zmage. Markovičeva je hkrati ostala tudi brez teoretičnih možnosti za kolajno v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju.

»Med ogrevanjem pred tekmo je prst ostal v luknji od enega 'grifa'. Kako je s prstom, ne vem natančno, ni nič hujšega, ni pa vseeno vse najboljše. Gre za udarec, med plezanjem na tekmi me je bolelo, kljub temu sem na tekmi balvane, v katere sem pravilno vstopila, preplezala v prvem poskusu. Tako da sama forma tudi na balvanih ni vprašljiva. Kako bom plezala v naslednjih dneh, še ne morem povedati, upam, da normalno,« je dejala Markovičeva, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, katerega sezona se bo sklenila 18. novembra v Kranju.

Preostali trije Slovenci brata Klemen in Jure Bečan ter Mateja Hokraut so nastope končali že v sobotnih kvalifikacijah.