SP v atletiki: Mihalinčeva v polfinalu

Slovenska atletinja Maja Mihalinec si je na dvoranskem SP priborila polfinale v teku na 60 metrov.

M. Ž.
sob, 19.03.2016, 20:35

Portland - Slovenska atletinja Maja Mihalinec se je na dvoranskem svetovnemp prvenstvu uvrstila v polfinale teka na 60 metrov.

Mihalinčeva je nastopila v šesti kvalifikacijski skupini in imela tretji čas, s čimer si je zagotovila neposreden nastop v polfinalu (7,28). Prehiteli sta jo Američanka Barbara Pierre (7,07) in Brazilka Rosangela Santos (7,21).

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Barbara Pierre (7,07), drugi čas je imela Michelle-Lee Ahyne iz Trinidada in Tobaga, tretjega pa Jamajčanka Elaine Thompson (obe 7,09). Maja Mihalinec je imela sedemnajsti čas.

»Zadovoljna sem s svojim prvim tekom na tem SP. Moja reakcija na štartu je bila dobra, sem pa iz blokov šla nekoliko počasneje, še posebej v primerjavi z Brazilko Rosangelo Santos, ki je v tem pogledu res izjemna. Toda potem sem manjšala razliko in opravila zelo dobro zadnji del. Nisem se obremenjevala z mesti, vedela sem, da bo tretje ali četrto mesto vodilo v polfinale. S tem sem dosegla prvi cilj, popoldne pa upam, da bo šlo še hitreje. Še vedno imam rezerve na štartu, v prvih dvajsetih metrih, in upam, da mi bo to uspelo popraviti v polfinalu,« je po kvalifikacijah povedala Mihalinčeva.

Polfinale teka na 60 metrov bo na sporedu v noči s sobote na nedeljo ob 1.50 po slovenskem času.

Dvoransko SP, kvalifikacije teka na 60 m (ž)

1. Barbara Pierre (ZDA) 7,07

2. Michelle-Lee Ahye (TiT) 7,09

3. Elaine Thompson (Jam) 7,09

4. Dina Asher-Smith (VB) 7,12

5. Dafne Schippers (Niz) 7,13

...

17. Maja Mihalinec (Slo) 7,28

Prijavi sovražni govor