SP v judu: Ana Velenšek ostaja v igri za bron

V četrtfinalu je bila za slovensko judoistko premočna olimpijska zmagovalka, v repešažu jo čaka poškodovana domačinka.

Objavljeno
29. avgust 2014 12.54
France Judo Paris Grand slam
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Čeljabinsk - Po včerajšnjem izjemnem uspehu Tine Trstenjak, ki je z bronom v kategoriji do 63 kilogramov popravila bled slovenski vtis z začetka letošnjega svetovnega prvenstva v judu v ruskem Čeljabinsku, ima danes tudi Ana Velenšek priložnost, da poseže proti vrhu med borkami do 78 kilogramov. V dopoldanskem delu se je namreč prebila v četrtfinale in si zagotovila najmanj sedmo mesto, lahko pa se povzpne še višje, tja do zmagovalnega odra, saj jo v prvem dvoboju repešaža čaka poškodovana domača tekmovalka Alena Kačorovska.

Triindvajsetletna Velenškova je uvodoma na hrbet spravila Francozinjo Lucie Louette Kanning, nato pa še Južnokorejko Mi-Young Choi. V četrtfinalu ji je pot prekrižala olimpijska zmagovalka iz Londona in nekdanja svetovna prvakinja, 24-letna Američanka Kayla Harrison, in jo poslala v repešaž. Tam se bo varovanka trenerja Marjana Fabjana sprva pomerila s Kačorovsko, ki se je med današnjimi borbami poškodovala in njen nadaljnji nastop še visi v zraku. V primeru zmage se bo Ana borila za bron.

Drugih slovenskih predstavnikov danes ne bo na blazinah, s tem pa se bodo tudi končali naši nastopi na prvenstvu v posamični konkurenci, saj sta Lucija Polavder in Matjaž Ceraj, ki bi morala slovenske barve zastopati v najtežjih kategorijah, poškodovana in sta ostala doma. Se bosta pa obe izbrani vrsti, ženska in moška, v nedeljo udarili še v ekipni preizkušnji.