Specialna olimpijada: še dva plavalna in en kolesarski bron

Nova odličja za slovensko odpravo v Los Angelesu so osvojili plavalna štafeta na 4 x 100 m, Jan Lukanič in Ema Škrlj.

Objavljeno
30. julij 2015 03.34
lukanič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Nove odlične vesti prihajajo iz Los Angelesa, ki gosti svetovne igre poletne specialne olimpijade. Od včeraj je namreč slovenska odprava močnejša za tri odličja bronastega leska, ki so jih osvojili plavalna štafeta na 4 x 100 metrov (Ema Škrlj, Anita Močnik, Žiga Kous, Damjan Gerič), kolesar Jan Lukanič na 25-kilometrski cestni preizkušnji in plavalka Škrljeva na 50 metrov prosto.

Lukanič je po kar nekaj nevšečnostih na progi vendarle napredoval do tretjega mesta, zdaj pa ga čaka še 15-kilometrska cestna dirka, medtem ko bo Veronika Verbotnik tekmovala v kronometru na 5 kilometrov. Nogometaši so v srčnem in mestoma živčnem dvoboju z 1:0 odpravili Italijane, edini se je med strelce vpisal Marko Maurovič. Fantje se bodo z Japonci pomerili za prvo mesto v skupini, kar bi že pomenilo vsaj srebrno odličje. Atleti so predtekmovanja opravili v dveh disciplinah: Martin Dernovšek je skakal v daljino, štafeta 4 x 100 metrov pa je v svoji skupini pometla s konkurenco (58,00).

Finalni boji čakajo še balinarja Božidarja Lušino ter atleta Vanjo Zelenik v teku na 400 metrov in Bineta Korena v suvanju krogle. Namiznoteniški igralci so opravili predtekmovalne boje mešanih dvojic in pričakujejo finalni del med dekleti, tudi s Franjo Pšeničnik.