Spektakel na mivki sredi mesta - tretjič

Vrhunec mednarodnega turnirja v odbojki na mivki na Kongresnem trgu bosta sobotna večerna finalna obračuna.

Objavljeno
27. julij 2016 19.15
tlo*odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko so minuli konec tedna v Kranju razdelili naslove državnih prvakov in prvakinj v odbojki na mivki, bo za slovenski vrhunec tega poletja prihajajoči vikend poskrbel mednarodni turnir Ljubljana BeachVolley Challenge 2016 z nagradnim skladom 8000 evrov, na katerem bo nastopilo po dvanajst domačih in tujih moških in ženskih dvojic. Spektakel na Kongresnem trgu bosta do vrelišča razgrela sobotna večerna finalna dvoboja - ženski ob 21. uri in moški uro pozneje.

»Iz leta v leto napredujemo, vnovič smo turnir spravili na še višjo raven. Ta dogodek nas dela še samozavestnejše, končni cilj pa je v Ljubljano pripeljati nekaj velikega,« je bil nekoliko skrivnosten prvi mož Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret, medtem ko je direktor soorganizatorja, marketinške agencije Extrem, Simon Rožnik, poudaril: »Povečali smo število tribun, žal pa nam finančna sredstva preprečujejo, da bi bilo lahko število gledalcev še večje. Naš cilj je v prihodnosti izvesti turnir evropske ali svetovne serije.«

Lanske zmage v moški konkurenci ne bosta branila Čeha Jan Dumek in Robert Kufi, ki sta bila v finalu boljša od slovenske naveze Nejc Zemljak-Aljoša Urnaut. Prvi bo letos nastopil v kombinaciji z reprezentantom v dvoranski odbojki Janom Pokeršnikom, drugi pa z Avstrijcem Florianom Schnetzerjem. Domače barve bodo branili še trije pari: državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, podprvaka David Čuk in Tom Smrke ter Dolenjca Sergej Drobnič in Grega Erpič.

»Z Janom si želiva v finale, a je konkurenca izjemno ostra. Predvsem se bova morala osredotočiti na najino igro,« poudarja Zemljak, medtem ko državna prvakinja Erika Fabjan (v Kranju si je konkurenco pokorila v paru z Moniko Potokar) napoveduje: »Tokrat bom igrala z lansko zmagovalko Pauline Alves, s katero sicer nimava prav veliko skupnega treninga, zato se bova uigravali iz dvoboja v dvoboj. Upam, da se nama posreči igro dvigniti na tako visoko raven, da bo zadostovalo za finale.« Potokarjeva bo združila moči s Kajo Turk, pod slovensko zastavo bodo tekmovale še Tjaša Jančar in Dajana Lucas, Nina Kontrec in Mojca Pene ter Nina Lovšin in Nataša Fekonja.