Špela Bohinc v Dubaju na stopničkah

Slovenska plavalka je morala na 800 metrov prosto premoč priznati zgolj Madžarki Katinki Hosszu in Kitajki Fang Yi.

Objavljeno
04. oktober 2016 23.43
iza-Plavalci
J. P.
J. P.

Dubaj - Mlada plavalka kranjskega Triglava Špela Bohinc je na mitingu za svetovni pokal v Dubaju s časom 8:32,88 zasedla tretje mesto na 800 metrov prosto. Od slovenske reprezentantke sta bili hitrejši zgolj slovita Madžarka Katinka Hosszu (8:27,45), ki je bila razred zase, čeravno je bil to že njen šesti nastop tega dne, in Kitajka Fang Yi (8:30,02).

Bohinčeva je bila s taktično dovršenim plavanjem večji del tekme v vodilni skupini, nato pa se je sprva otresla še ene Kitajke Yang Chang (8:39,30), nato pa še izkušene Madžarke Zsuzsanne Jakobos (8:43,17), letošnje štafetne evropske prvakinje iz Londona, s čimer si je tlakovala pot do stopničk. Jutri jo v Dubaju čakata izziva na 400 metrov prosto in 400 metrov mešano, konec tedna pa še preizkušnja v Dohi.

»To je bila moja prva tekma v sezoni, zato sem z dosežkom seveda zadovoljna. Izid je dober, saj nastopam iz polnega treninga, morda pa je bilo danes dosegljivo tudi drugo mesto, če bi le na prvi polovici malce bolj stisnila,« se je po nastopu smejalo 20-letni Bohinčevi, ki pa je v isti sapi priznala, da je hitrejši začetek vselej tudi dvorezen meč.