Špela Ponomarenko Janić še drugič zlata

Slovenska sprinterka na mirnih vodah je po petkovem zmagoslavju na 500 metrov, danes zmagala še na 200 metrov.

Objavljeno
29. junij 2013 14.52
Kitajska.Peking.23.08.2008.Finalni nastop Spele Ponomarenko.Foto:Matej Druznik/DELO
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Mersin - Primorka Špela Ponomarenko Janić je predzadnji dan sredozemskih iger v turškem Mersinu osvojila že drugo zlato kolajno. To je njena tretja zlata kolajna z mediteranskih iger, druga na igrah v Turčiji.

V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Zmagal je Srb Marko Dragosavljević, drugi je bil Italijan Manfredi Rizza, tretji pa Španec Saul Craviotto Rivero.

Slovenija je po zaslugi dveh zlatih kolajn Ponomarenko Janićeve in srebra Jošta Zakrajška na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v sprintu na mirnih vodah.

»Zelo sem zadovoljna za ti zlati kolajni, tega se lahko hitro navadiš. Lepo bi bilo, če bi lahko na vsaki tekmi zmagala. Na današnji tekmi sem dala vse od sebe, na koncu prepričljivo zmagala in zelo uživala tako v svojem nastopu kot na podelitvi in na vsem kar spada zraven. Danes sem vodila od starta do cilja in potem samo še povečevala prednost, nisem imela prav nobenih težav,« je po novi zmagi povedala Ponomarenko Janićeva.

Časa za predih bo malo, čakajo jo že priprave za svetovno prvenstvo. »Zdaj imam nekaj dni prosto, saj smo imeli zdaj v kratkem času štiri težke tekme zapored, dva svetovna pokala, evropsko prvenstvo in te sredozemske igre, potem pa se že začnem pripravljati za svetovno prvenstvo, ki me čaka malo manj kot čez dva meseca,« je še povedala Koprčanka.