Špela Ponomarenko Janić za konec druga v finalu B

Slovenske nastope na kajakaškem svetovnem prvenstvu na mirnih vodah v Milanu popoldne sklenil Jošt Zakrajšek.

Objavljeno
23. avgust 2015 12.17
cropix*Ponomarenko
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Milano - Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki si je včeraj na 500-metrski razdalji zagotovila že tretji nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu, je zadnji dan svetovnega prvenstva kajakašev in kanuistov na mirnih vodah v Milanu nastopila še v finalu B na 200-metrski razdalji in bila v njem druga, kar je naposled zadostovalo za končno enajsto mesto.

Premoč je morala priznati zgolj Srbkinji Nikolini Moldovan, ki je bila za 0,334 sekunde hitrejša. Tretjeuvrščena Turkinja Lasma Liepa je zaostala šest desetink. Kakorkoli, prekaljena 33-letna Primorka je glavni cilj dosegla s tretjo zaporedno uvrstitvijo na olimpijske igre, po Pekingu, kjer je zasedla šesto mesto na 500-metrski razdalji, in Londonu. »Glede na to, da sem pred manj kot letom dni rodila, si niti v sanjah nisem mislila, da se mi bo to že posrečilo,« je poudarila Ponomarenkova.

V finalu B sta na 500-metrski razdalji veslala tudi kajakaša Alan Apollonio in Simon Blaževič ter zasedla peto mesto, za zmagovalcema, Srboma Draganom Hancovskim in Urošem Mitjevom, pa zaostala 2,895 sekunde. Od tretjega (in skupno dvanajstega) mesta sta bila denimo oddaljena manj kot četrt sekunde.

Slovenske nastope na svetovnem prvenstvu bo popoldne sklenil Jošt Zakrajšek, ki bo tekmoval v zadnji disciplini dneva na kraljevski, 5000-metrski razdalji.