Špik v polfinalu Luzerna

Slovenski veslač Luka Špik je uspešno nastopil v repešažu in se uvrstil v polfinale tekme svetovnega pokala.

Objavljeno
12. julij 2013 17.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Luzern - Luka Špik bo nastopil v jutrišnjem polfinalu skifistov na zadnji tekmi svetovnega pokala v Luzernu, kar si je zagotovil z uspešnim nastopom v repešažu.

Špik je bil v predtekmovanju četrti, nato pa je v popoldanskem repešažu moral priznati premoč le Litovcu Rolandasu Mascinkasu, kar je bilo dovolj za napredovanje v polfinale. V isti repasažni skupini je s Špikom nastopil tudi mladi Aleš Zupan in osvojil četrto mesto.

Gašper Fistravec in Jernej Markovc sta v predtekmovanju dvojnih dvojcev osvojila četrto mesto, tako da bosta morala nastopiti v repešažu. Zmagala sta Arms in Manson z Nove Zelandije, druga ja bila posadka Norveške, tretja Italija, peta pa Kanada. Repešaž bo na sporedu jutri ob 15:01, v finale pa bosta vodili prvi dve mesti.

Rajko Hrvat in Matevž Malešič sta tekmovala med lahkimi dvojnimi dvojci. V predtekmovanju si nista uspela zagotoviti mesta v polfinale, neuspešna pa sta bila tudi v repešažu, tako da bosta jutri nastopila v D finalu.

»Osnovni cilji so okvirno doseženi, čeprav sem pričakoval, da se bo Luka v polfinale uvrstil neposredno. A za polfinale se ni veliko spremenilo. Za tri mesta se bodo spopadli Nemec, Kubanec, Nizozemec in Luka. Zelo korajžno je v polfinalu nastopil tudi Aleš Zupan. Dvojni dvojec realne možnosti za prve mesto v predtekmovanju ni imel in tudi za naprej so tekmeci težki, saj so tukaj vsi najboljši. Pomembno je, da bosta jutri nastopila čim boljše. Od lahkega dvojnega dvojca pa smo pričakovali več,« je po tekmi strnil slovenski selektor Miloš Janša.