Športni novinarji izbrali Williamsovo in Federerja

Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS) je za najboljša v letu 2017 izbralo Sereno Williams in Rogerja Federerja.

Objavljeno
29. december 2017 19.28
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS) je izbralo najboljšo športnico in športnika leta 2017. V glasovanju 517 novinarjev iz 112 držav sta največ glasov dobila teniška igralca, Američanka Serena Williams in Švicar Roger Federer. Med ekipami je slavil klubski evropski nogometni prvak Real, slovenska košarkarska reprezentanca je bila četrta.

Federer, ki je postal četrtič najboljši v tem izboru (rekorder je jamajški sprinter Usain Bolt s šestimi naslovi), je prejel 928 glasov oziroma 140 več od dobitnika nogometne zlate žoge, Portugalca Cristiana Ronalda. Na tretjem mestu je pristal argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi s 530 glasovi.

Pri dekletih je Williamsova prejela 651 glasov, 20 več od drugouvrščene madžarske plavalke, trikratne olimpijske prvakinje Katinke Hosszu. Tretja je bila ameriška atletinja Allyson Feliks, bronasta s svetovnega prvenstva v teku na 400 metrov.

Med ekipami je Real Madrid dobil 1096 glasov, druga je bila nemška nogometna reprezentanca s 738 glasovi, tretja ameriška košarkarska ekipa iz lige NBA Golden State Warriors (601), četrta pa slovenska moška košarkarska reprezentanca, ki je na evropskem prvenstvu osvojila zlato, s 412 glasovi.