Šprinterji na divjih vodah s šestimi odličji z Dunaja

Žnidarčič in dvojec Žnidaršič-Žganjar druga, Debeljak in dvojec Hočevar- Cof tretja, še dve ekipni kolajni na Dunaju.

Objavljeno
28. junij 2015 18.49
Veslanje/SP v spustu
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dunaj - Izkupiček slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah na pravkar končanem svetovnem prvenstvu v šprintu v Avstriji je vnovič odličen, saj se je ovenčala s štirimi posamičnimi in dvema ekipnima odličjema. Kajakaš Nejc Žnidarčič in dvojec Peter Žnidaršič-Luka Žganjar sta bila druga, kajakaš Vid Debeljak in dvojec Simon Hočevar-Blaž Cof pa tretja. V popoldanskih ekipnih tekmah so kajakaši zasedli drugo mesto, ekipa dvojcev pa tretje.

»Že tretjič zapored sem drugi. Proga je bila zelo zahtevna, resda sem si zelo želel zmage, a sem že takoj rekel, da bom zadovoljen s kolajno kakršnega koli že leska. Privoščil sem si dve, tri manjše napake, tudi brez njih bi bila z zmagovalcem Paulom Gratonom zelo izenačena. Vsi smo grešili. Proga je bila zelo tehnična, ena najbolj zahtevnih, videlo se je, da je slalomska, ker je bila ozka in zavita, zahtevala je natančnost in kaznovala vsako napako,« je poudaril Žnidarčič.

Njegov uspeh je dopolnil še Debeljak: »Na tekmi se mi je vse poklopilo, ne vem, od kod sem to potegnil. Že lani na treningih tu nisem blestel, a očitno se mi vse sestavi v finalu. Z vožnjo sem zadovoljen, bila je optimalna, zgoraj sem bil res hiter in bržkone hitreje niti ne bi mogel iti, spodaj pa mi je že malce zmanjkovalo moči. Zdaj si bom privoščil malo počitka, nato pa grem nazaj na vodo trenirat za svetovno prvenstvo za mlajše člane čez mesec dni v ZDA. Tam nas bo šest, sedem kandidatov za zmago.«