Sprinterji na mirnih vodah v Račicah do treh finalov A

Na tekmi svetovnega pokala na Češkem so si finale A priveslali Špela Ponomarenko Janić, Jošt Zakrajšek in Lovro Leban.

Objavljeno
17. maj 2013 21.07
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Račice - Slovenski sprinterji na mirnih vodah so prvi tekmovalni dan druge tekme svetovnega pokala na Češkem dobro nastopili. Špela Ponomarenko Janić si je priveslala finale A na 500 metrov, Jošt Zakrajšek in Lovro Leban pa sta se uvrstila v finale A na 1000 metrov. Tekmovala je tudi Anja Osterman, ki je na 1000-metrski razdalji priveslala do finala B.

Ponomarenko Janićeva, za katero je to prva tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni, je v polfinalni skupini zasedla drugo mesto in se brez težav uvrstila v sobotni finale A, ki jo čaka ob 10.32. V polfinalu je zaostala le za Danko Henriette Engel Hansen.

V isti skupini kot Ponomarenko Janićeva je veslala tudi Anja Osterman, ki je zasedla sedmo mesto in obstala v polfinalu. Bolje se je odrezala na 1000-metrski razdalji, kjer je v polfinalni skupini tekmovanje končala na šestem mestu, kar ji je prineslo nov nastop v finalu B, ki jo čaka v soboto ob 10. uri.

Dobro sta nastopila kajakaša Leban in Zakrajšek, ki sta si priveslala nastop v finalu A na 1000 metrov. Finale bo na sporedu v soboto ob 10.49. Oba sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla tretji mesti, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.