Srbski vaterpolisti z vstopnicami za Rio

V finalu svetovne lige so z 9:6 odpravili Hrvate, čeprav so ti še ob polčasu vodili s 4:2. Bron presenetljivo Brazilcem.

Objavljeno
29. junij 2015 00.38
reut_WATERPOLO/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bergamo - Še enajstič zapored se je zgodilo, da zmagovalka vaterpolske svetovne lige prihaja s prostora nekdanje Jugoslavije, devetič doslej (vštevši tudi dve trofeji pod skupno zastavo s Črno goro) in tretjič zapored je to Srbija. V finalu ni pustila niti najmanjšega dvoma in je z 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) odpravila Hrvaško, predvsem po zaslugi atomskega drugega polčasa in predvsem zadnje četrtine. Do brona so se nekoliko nenadejano dokopali Brazilci, ki so po najstrožjih kaznih s 24:23 odpravili Američane, po rednem delu je bil izid poravnan na 10:10.

Srbsko zmagoslavje je bilo še toliko slajše, saj jim je zagotovilo tudi neposredno vstopnico za olimpijski turnir prihodnje leto v Riu, obenem so se veselili tudi denarne nagrade v višini 100.000 ameriških dolarjev, medtem ko je Hrvatom pripadla tolažilna v vrednosti 70.000 »zelencev«. Najučinkovitejši v zmagovalnem moštvu je bil Duško Pijetlović s tremi goli. Naslednje vstopnice za Rio bodo na razpolago na svetovnem prvenstvu v Kazanu.