Stevens s tretjim časom ujel polfinale

Mladi plavalec kranjskega Triglava se je na SP v Kanadi izkazal v predtekmovanju na 50 metrov prsno.

Objavljeno
10. december 2016 19.45
Britain European Aquatics Championships
J. P.
J. P.

Toronto - Zelo obetavni plavalec kranjskega Triglava Peter John Stevens se je na svetovnem prvenstvu v 25-metrskem bazenu v kanadskem Windsorju prebil v nočni polfinale na 50 metrov prsno, uvrstitev v elitno osmerico pa bo lovil ob pol dveh ponoči po slovenskem času.

V predtekmovanju je 21-letni Stevens, ki se je v tej disciplini na letošnjem evropskem prvenstvu v 50-metrskem bazenu v Londonu že okitil z bronom, s časom 26,33 vpisal tretji dosežek, hitrejša od njega sta bila med 105 prijavljenimi tekmovalci zgolj 20-letni Rus Kiril Prigoda (26,23) in Brazilec Felipe Lima (26,26), bronast s svetovnega prvenstva pred tremi leti v Barceloni.

»V polfinalu grem na zmago, saj tu še zdaleč nisem pokazal vsega. Malo me je zmedlo dogajanje pred tekmo, ko so prireditelji na štart namesto ene skoraj poslali dve skupini, nekaj preglavic sem imel tudi z relativno plitkim bazenom, pri podvodnem plavanju sem brcnil domala v prazno. Verjamem, da lahko plavam tudi pod 26 sekundami, prvi cilj pa bo seveda preboj v nedeljski finale,« je poudaril slovenski reprezentant in član univerze Tennessee, ki je nase opozoril že z zelo hitrim začetkom na 100-metrski razdalji.

V predtekmovanju je že nastopila tudi velenjska najstnica, 19-letna Nastja Govejšek, ki je na 100 metrov delfin s časom 59,35 zasedla dvajseto mesto in ostala brez polfinala. Zanj je zadostoval dosežek 58,20, Nastja bi morala torej plavati blizu osebnemu in državnemu rekordu - 58,00. Zadnji je danes predtekmovalni nastop na 1500 metrov prosto opravil Mariborčan Martin Bau in s časom 15:02,12 zasedel 23. mesto.