Suarez sprva grozil, a na koncu sprejel ostro kazen FA

Luis Suarez bo prisilno izpustil 10 tekem - v prihodnji sezoni bo tako počival na uvodnih šestih dvobojih Livepoola.

Objavljeno
26. april 2013 18.35
Britain SOCCER Premier League
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Liverpool -  Luis Suarez je sprejel kazen desetih tekem prepovedi nastopanja na prihajajočih tekmah, ki jo je izrekla angleška nogometna zveza (FA). Suarez in vodstvo Liverpoola so že sporočili, da bodo spoštovali po njihovem mneneju zelo ostro kazen FA.

»Razočarani smo bili nad strogostjo disciplinske komisije. Luis je pomemben člen naše ekipe in ga bomo pogrešali, toda po drugi strani smo mu ponudili pomoč pri premagovanju težav in veselimo se, da se bo po prestani kazni spet vrnil v ekipo,« je dejal direktor Liveproola Ian Ayre.

Z opravičilom na klubski spletni strani se je odzval tudi Urugvajec: »Sprejemam nesprejemljivost svojega dejanja, zato ne bi rad s pritožbo ustvaril napačnega vtisa.«

Suarez je pred dnevi na tekmi s Chelseajem v roko ugriznil Branislava Ivanovića, FA pa mu je nato izrekla kazen desetih tekem, na katerih ne bo smel igrati. Po dveh dneh premisleka, kolikor je imel igralec na voljo, so se v klubu odločili, da kazen sprejmejo. Zaradi kazni bo Suarez izpustil zadnje štiri tekme svojega kluba v premier league v tej sezoni ter še šest v naslednji, če bo takrat še član Liverpoola.