Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Svetovni prvak rešil plavalca pred smrtno nevarnostjo

Vrhunski plavalec Filippo Magnini ni okleval, ko je videl utapljajočega se človeka.
FOTO: Christinne Muschi/Reuters
FOTO: Christinne Muschi/Reuters
STA, J. K.
9. 7. 2019 | 15:07
9. 7. 2019 | 15:28
1:57
Italijanski športnik Filippo Magnini je na obali Sardinije rešil moškega, ki se je utapljal. Nekdanji svetovni prvak v plavanju je skočil v vodo, ko so prijatelji utapljajočega začeli klicati na pomoč. Magnini je do prihoda reševalcev iz vode poskrbel, da je moški obdržal glavo nad vodo. »Naredil sem, kar sem moral,« je upokojeni športnik dejal pozneje.

Moški, ki se je le dva dni pred tem v Cagliariju poročil s partnerjem, je imel srečo, da se je zgodba srečno končala. Z možem je bil namreč na napihljivem samorogu, ko je nenadoma padel v vodo, ki je bila hladnejša, kot je pričakoval. Zaradi zdravstvenih težav se ni mogel premikati in se je začel utapljati.

Prijatelji so klicali na pomoč reševalce, a je bil 37-letni Magnini bliže. Ni se obotavljal in je takoj priskočil na pomoč ter moškemu pomagal. »Plavalec je bil v velikih težavah; bil je prestrašen, pogoltnil je nekaj morske vode. Ko sem prišel do njega, niti govoriti ni mogel,« je še dejal Magnini.


»Superpippo«


Magnini je bil del italijanske štafete na 200 metrov prosto, ki je na olimpijskih igrah v Atenah 2004 osvojila bronasto odličje. Bil je tudi svetovni prvak na 100 metrov prosto leta 2005, naslov pa je ubranil tudi dve leti pozneje, ko si je zlato razdelil s Kanadčanom Brentonom Haydnom.

Magnini se je rodil 2. februarja v Pesaru. Z desetimi leti se je odločil, da bo postal plavalec, pred tem je igral nogomet, košarko, odbojko in tenis. V Italiji ga poznajo pod vzdevkom »Superpippo«, ki ga je dobil po Disneyjevem risanem junaku Pepetu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine