Svetovni rekord Jennifer Suhr

Ameriška skakalka s palico je za centimeter izboljšala lastno najboljšo znamko izpred skoraj treh let (503 cm).

Objavljeno
31. januar 2016 09.01
J. P.
J. P.

New York - Ameriška atletinja in aktualna olimpijska zmagovalka Jennifer Suhr je na mitingu v Brockportu popravila svoj dvoranski svetovni rekord v skoku s palico. Preskočila je namreč 503 centimetre in tako za centimeter izboljšala lastno rekordno znamko, ki jo je pred skoraj tremi leti zabeležila v Albuquerqueu.

Izkušena 33-letna atletinja je tako dokazala, da je že zdaj odlično pripravljena za marčevsko dvoransko svetovno prvenstvo v domačem Portlandu, na katerem bo ena glavnih favoritinj za zlato odličje. Doslej si ga okrog vratu še ni nadela, bila pa je srebrna že pred osmimi leti v Valencii, ko je morala - tedaj še pod dekliškim priimkom Stuczynski - premoč priznati zgolj tedaj domala nepremagljivi Jeleni Isinbajevi.

Prav Rusinja je med letoma 2005 in 2012 postopoma dvigala letvico in svetovni rekord v skoku s palico popravila kar devetkrat - od 487 centimetrov 12. februarja 2005 v ukrajinskem Donecku do 501 sedem let pozneje v Stockholmu. Marca 2013 je najboljšo znamko predala Suhrovi.