Svoljšak za las brez kolajne na SP

Slovenski ledni plezalec, lanski evropski prvak v težavnosti, je v Franciji pristal na nehvaležnem, a odličnem 4. mestu.

Objavljeno
06. februar 2017 23.30
rsi*Janez Svoljšak
J. P.
J. P.

Champagny - Slovenski ledni plezalec Janez Svoljšak (AO PD Kranj), lanski evropski prvak v težavnosti, se je na svetovnem prvenstvu v Franciji v močni konkurenci zavihtel tik pod stopničke - na odlično četrto mesto, ki je njegova najboljša uvrstitev v sezoni. »Vse tri smeri sem plezal dobro, še posebej sem vesel, da se mi je končno posrečil tudi finalni nastop. V močni konkurenci je malo zmanjkalo za stopničke, a sem glede na sezono z rezultatom zadovoljen,« je poudaril 23-letni Škofjeločan, mladinski svetovni prvak izpred treh let.

Po polfinalu je bil celo tretji, kolajno pa mu je odnesla napaka pod vrhom finalne smeri. Sezono svetovnega pokala je sklenil na sedmem mestu, potem ko se je na vseh petih preizkušnjah prebil med najboljše, nanizal pa dve peti ter po eno šesto, osmo in deveto mesto. Svetovni prvak je postal Korejec Hee-yong Park, tudi dobitnik kristalnega globusa za zmago v svetovnem pokalu, na stopničkah sta mu družbo delala Švicar Yannick Glatthard in Rus Nikolaj Kuzovljov. Med dekleti je ravno tako zmago slavila skupna zmagovalka svetovnega pokala, Korejka Woonseon Shin, pred Italijanko Angeliko Rainer in Rusinjo Marijo Tolokonino.