Tajda Ratajc pripravlja presenečenje za borko iz Makedonije

Pogumna Celjanka se bo na sobotni prireditvi v Banjaluki potegovala za tretjo zaporedno zmago v MMA.

Objavljeno
05. marec 2015 22.37
iza cfc
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana - Tajda Ratajc, edina Slovenka, ki tekmuje v mešanih borilnih športih (MMA), se bo v soboto zvečer predstavila občinstvu na mednarodni prireditvi v Banjaluki, kjer se bo spoprijela z Makedonko Katerino Atanasosko.

»Katerina je dosti težja od mene, saj se običajno bori v konkurenci do 64 kilogramov, medtem ko je moja kategorija do 52 kilogramov. Da bo prišlo do najinega obračuna, sva se dogovorili za srednjo pot pri 57 kilogramih,« je zaupala 26-letna Celjanka in razkrila, da je Atanasoska po »izobrazbi« kikboksarka.

»Kot judoistka jo bom skušala na začetku presenetiti z borbo stoje. Na tla si jo bom prizadevala spraviti po kakšni minuti in dvoboj zaključiti z udarci, če ne bo šlo na takšen način, pa bom posegla po svojem najmočnejšem orožju - vzvodu,« je Ratajčeva razkrila svoj taktični načrt, s katerim bo poskušala doseči še tretjo zaporedno zmago v obračunih, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci.

Ob tem je pripomnila, da je telesno in tehnično vrhunsko pripravljena, za kar so zaslužni trenerji Tomi Šude, Peter Pupovac in Alen Kapič, upa le, da ji tekmica s kakšnim nožnim udarcem ne bo obnovila poškodbe mečne mišice, ki si jo je natrgala nedolgo tega.