Taljat in Božič v predzadnjih vratih zapravila zmago

Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi sta kanuista Luka Božič in Sašo Taljat osvojila 3. mesto.

Objavljeno
26. avgust 2012 12.53
Posodobljeno
26. avgust 2012 12.53
OLY-CANO-CSMC2-HEATS-DAY3/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Praga - Po včerajšnji zmagi kanuista Benjamina Savška, so slovenski slalomisti na divjih vodah tudi danes v Pragi nadaljevali z uspešnimi nastopi. Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta v finalu dvosedov osvojila tretje mesto. Najhitrejša iz polfinala sta bila na dobri poti do zmage, a si nato z dotikom v predzadnjih vratih prislužila dve kazenski sekundi.

Zmagala sta Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred rojakoma Gauthierjem Klaussom in Matthieujem Pechejem. Slovenca sta za zmago zaostala za sekundo in 39 stotink. Taljat in Božič sta v Pragi blestela že lani in zmagala. Letos pa že imata tudi drugo mesto iz Cardiffa.

»Lepo sva gradila tekmo in na koncu v finalu pokazala najboljšo vožnjo kljub enemu dotiku. Sva zadovoljna. Na tekmo sva šla brez kakršnih koli obremenitev. S tem, kar sva dosegla, sva res zelo zadovoljna,« je po tekmi povedal Božič.

Glede na to, da sta Primorca lani tu zmagala, letos pa bila tretja, je to gotovo dobra popotnica za svetovno prvenstvo 2013, ki ga bo gostila prav češka prestolnica. »Gotovo je to nek pokazatelj, da nama proga tukaj leži, da se zelo dobro počutiva na njej. Dosegava najhitrejše čase, kar naju zelo veseli,« pa je po pisanju STA dejal Taljat.

Med kajakašicami je Urša Kragelj zasedla peto mesto. Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova pred Francozinjo Carole Bouzidi in Nemko Ricardo Funk. Kragljeva je za stopničkami zaostala dobro sekundo. Med kajakašicami je v polfinalu, kjer je imela Kragljeva tretji čas, nastopila tudi Eva Terčelj, ki je bila 25., Ajda Novak je izpadla v kvalifikacijah.

Že v soboto je za izjemen uspeh poskrbel kanuist Benjamin Savšek, ki je vpisal svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Med kajakaši je bil Jure Meglič šesti.


- C-2:
1. Pierre Labarelle/Nicolas Peschier (Fra) 102,78 (0)
2. Gauthier Klauss/Matthieu Peche (Fra) + 1,12 (2)
3. Luka Božič/Sašo Taljat (Slo) 1,39 (2)
4. Jaroslav Volf/Ondrej Štepanek (Češ) 2,46 (4)
5. Jonas Kaspar/Marek Sindler (Češ) 2,82 (0)
...

- K-1 ženske:
1. Jana Dukatova (Slk) 103,27 (0)
2. Carole Bouzidi (Fra) + 1,52 (0)
3. Ricarda Funk (Nem) 1,81 (2)
4. Irena Pavelkova (Češ) 2,01 (0)
5. Urša Kragelj (Slo) 2,91 (0)
...
25. Eva Terčelj (Slo)
41. Ajda Novak (Slo)