Tanja Žakelj tokrat druga

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na dirki italijanskega pokala v Montichiariju zaostala le za Jolando Neff.

Objavljeno
30. marec 2014 16.51
Posodobljeno
30. marec 2014 19.03
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Montichiari - Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je na drugi dirki serije Internazionali d'Italia v olimpijskem krosu znova stopila na stopničke. Po zmagi pred dvema tednoma je bila danes v Montichiariju druga, takoj za Švicarko Jolando Neff. S tem je zadržala vodstvo v skupnem seštevku italijanskega pokala, preizkušnja pa je bila namenjena tudi testu forme pred zelo pomembnimi dirkami sezone.

Montichiari je stalnica italijanskega pokala in predstavlja eno od pomembnejših pripravljalnih dirk za Žakljevo, ki bo čez 14 dni na štartu prve letošnje preizkušnje svetovnega pokala. Tanja je bila danes v močni konkurenci zanesljivo druga, bližje zmagovalki pa ni mogla.

»Zadovoljna sem. Jolandina zmaga me ni presenetila, zato sem se bolj osredotočila na svoj nastop, namesto da bi se podala v brezglavi lov. Malo sem le 'poškilila' nazaj, ker je bila prva zasledovalka nekaj časa kar blizu. Proga in okoliščine žal niso dopuščale čisto pravega dirkanja v lastnem ritmu, saj so mladinci znova štartali le malo pred nami in smo jih dekleta hitro ulovila. Pomembno mi je, da sem zelo dobro pripravljena ter da ekipa in oprema delujeta, kot je treba. Imam zelo dobro izhodišče pred začetkom svetovnega pokala,« je prepričana Žakljeva.

Tanja bo prihodnjo soboto nastopila v hrvaški Premanturi na še zadnjem testu pred odhodom na dirki svetovnega pokala v Južnoafriški republiki in Avstraliji.