Teemu Selänne kot prerok ali angel

Finski hokejist Teemu Selänne je le s svojim obiskom poskrbel za izboljšanje zdravstvenega stanja dečka Faryana Heravija.

Objavljeno
21. april 2013 12.43
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Teemu Selänne (na fotografiji s svojimi otroki – hčerko Veera ter sinovi Leevijem, Eemilom, Eetujem) ni le eden od najboljših hokejistov na svetu (po številu doseženih golov je na večni lestvici NHL na 11. mestu), temveč slovi tudi kot človek z zelo širokim srcem.

Že kmalu po prestopu v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu je postal boter pediatrične klinike v rodnih Helsinkih in tudi sicer se zelo zavzema za bolne otroke. Da je »finski blisk«, kot se glasi njegov vzdevek, resnično nekaj posebnega oziroma da ima očitno v sebi celo nadnaravno moč, je v pogovoru za časnik Los Angeles Times razkril tudi Bobby Heravi.

Gre za očeta danes 11-letnega Faryana, ki je še nedolgo tega bolehal za hudo obliko raka, zaradi katerega so mu zdravniki dajali le še tri odstotke možnosti za preživetje. Zdravstveno stanje mladega navijača moštva Anaheim Ducks pa se je začelo bistveno izboljševati, ko ga je v bolnišnici obiskal prav zvezdnik omenjene ekipe Selänne.

»Ko je vstopil v sobo, je bilo, kot da bi z njim zapihala sveža sapica. Kot da bi prišel prerok ali angel. V tistih trenutkih ni bil sloviti hokejist ali slavna osebnost, bil je zgolj oče, Faryna pa je obravnaval kot svojega sina,« se Heravi spominja prvega srečanja s Selännejem, ki je njegovemu sinu obljubil kraljevsko vodenje po Hondinem centru v Anaheimu in ogled tekme v NHL, če se bo pozdravil. To je dečku verjetno dalo energijo in novo upanje, s katerima je slednjič čudežno premagal zahrbtno bolezen. »Finski blisk« je svojo obljubo izpolnil v sredo, ko so »Rački« gostili hokejiste kluba Columbus Blue Jackets. Kot je izjavil Faryan, je bilo z nepozabnim dnevom poplačano vse trpljenje. Le izid ni bil po njegovem okusu: njegov Anaheim je namreč s Selännejem na čelu po podaljških izgubil z 2:3.