Teja Belak najprepričljivejša Slovenka

V slovenskem gimnastičnem taboru je bila v kvalifikacijah SP v Glasgowu najboljša na vseh orodjih razen parterja.

Objavljeno
24. oktober 2015 08.28
Belak
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Glasgow - Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je svetovno prvenstvo v Glasgowu odprla razmeroma uspešno. V včerajšnjih poznih večernih urah so namreč v sodobni dvorani SSE Sydro tekmovale tudi Teja Belak, Tjaša Kysselef in Carmen Horvat, po polovici kvalifikacij v ženski konkurenci - druga bo na sporedu danes - pa je v najboljšem položaju prav Belakova, ki je mnogoboj končala z 52,489 točke, kar jo zaenkrat drži na 33. mestu. Kysselefova je 49. s 50,466 točke, Horvatova, ki ni nastopila na preskoku, pa je končala pri 34,499 točke.

Tekmovalo je 97 mnogobojk, s štirimi orodji pa je prvi dan kvalifikacij najprepričljiveje opravila Kanadčanka Ellie Black s 57,299 točke. V ekipnem vodstvu so Rusinje (231,437 točke). Od Slovenk, ki so tekmovale v zadnji petkovi skupini, si je najvišjo oceno na prvem orodju parterju - 12,800 - prislužila Tjaša, na preostalih treh orodjih pa je bila najboljša Teja: na preskoku z oceno 14,366, na dvovišinski bradlji z 12,891, na gredi pa z 12,666. Končni vrstni red kvalifikacij bo znan danes pozno zvečer.

Belakova je zelo blizu uvrstitvi na predolimpijski turnir, na dokončno potrditev pa bo treba počakati še do konca današnjih kvalifikacij. »Blizu sem temu, po kar sem prišla, sem pa razočarana zaradi napak. Brez njih bi lahko videla, kam bi me pripeljale točke, ki sem jih po nepotrebnem zapravila. Po prvem nastopu na parterju nisem bila zadovoljna. Začela sem dobro, po drugi akrobatiki pa izgubila skoraj točko, ko me je odneslo ven in sem skoraj padla. Nato sem se zbrala na parterju in preskoku. Na gredi so bili prisotni živci, ko sem dolgo čakala na oceno. Cel teden mi ni šlo najbolje na gredi. Ko sem naredila vajo do seskoka, sem bila zelo zadovoljna, pri seskoku sem dala vse od sebe, očitno z malo preveč moči. Če zdaj pomislim nazaj, mi je malce žal, lahko bi zbrala 54 točk, kar je zelo veliko in s čimer bi se lahko približala najboljšim,« je za STA strnila vtise Teja Belak.