Tekmec z letošnjega EP Gianijevi četi odščipnil prvo točko

Slovenski odbojkarji v evropski ligi ostajajo neporaženi tudi po gostovanju v Belorusiji. Navdušili predvsem v napadu.

Objavljeno
27. julij 2015 00.32
regent/ODBOJKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Brest - Slovenski odbojkarji so potrebovali šest dvobojev evropske lige, da so oddali prvo točko, še naprej pa ostajajo neporaženi in za preboj na sklepni turnir četverice potrebujejo le še točko. Niti na gostovanju v Belorusiji, ki bo tekmica tudi na oktobrskem EP v Bolgariji, se barka selektorja Andree Gianija v dveh poskusih ni potopila.

Slovenci si današnje oddane točke v Brestu niso zaslužili. V treh nizih so povsem nadigrali gostitelje, pri katerih je sploh prvič v letošnji evropski ligi v udarni šesterki začel prvi zvezdnik Aleh Ahrem, ki je moral zaradi okrevanja po hudi poškodbi izpustiti domala celotno minulo klubsko sezono. To se mu je v igri precej poznalo, obramba gostov z njim niti ni imela pretiranih težav, zato ga je selektor Viktor Sidelnikov že v drugem nizu potegnil na klop. Ima pa prekaljeni sprejemalec Rzeszowa do oktobra še dovolj časa, da se vrne na spodobno raven, zato je pričakovati, da bo na EP precej bolj mešal štrene Slovencem.

Ti so danes slabo začeli, šele izgubljeni uvodni niz pa jih je podžgal, da so v naslednjih dveh skupaj Belorusom oddali pičlih 23 točk. To je bila igra za v učbenike, ki pa je Gianijeve izbrance uspavala do te mere, da so v četrtem delu spet prepustili pobudo domačim. A ko je šlo v skrajšanem petem nizu vnovič zares, ni bila šesta zmaga Slovencev v tej evropski ligi niti za trenutek vprašljiva. Kako bi tudi bila, ko pa so - podobno kot večer poprej - vnovič blesteli z več kot polovično uspešnim napadom, neustavljiv je bil predvsem prvi tempo, saj sta Alen Pajenk in Danijel Koncilja iz 27 poskusov izvlekla kar 21 točk.

»V odbojki začetek ni važen, pomemben je konec. Zmagali smo in moramo biti zadovoljni, sploh s tem, kako so se fantje odzvali v težavah. Kadar se moštvo izvleče iz preglavic, je vselej dobro. Obe ekipi sta bili v določenih segmentih boljši kot dan poprej, pri nas mislim predvsem na napad po sprejemu. V soboto smo imeli dve rotaciji, v katerih smo izgubljali točke, v drugo nobene. Dobro smo tudi servirali,« je poudaril selektor Giani.