Thorpe znova pristal v bolnišnici

Nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe je ponoči pod vplivom neznanih substanc taval po Sydneyju in končal v bolnišnici.

Objavljeno
03. februar 2014 10.31
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Sydney - Nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe je v manj kot tednu dni še drugič potreboval zdravniško pomoč. Policija ga je v Sydneyju zgodaj zjutraj našla pod vplivom neznanih substanc in ga prepeljala v bolnišnico.

Kot poročajo avstralski mediji, je policijo poklical 14-letni fant, ki je v predmestju Sydneyja okoli tretje ure zjutraj pred domovanjem staršev slišal hrup in videl, kako si neznanec prizadeva na vsak način zlesti v njihov kombi na dvorišču.

Predstavnica policije je povedala, da je policija odpeljala osumljenca v bolnišnico na oceno zdravstvenega stanja in da za zdaj ne pričakuje nadaljnjih ukrepov policije.

Na dogodek se je odzval Avstralčev agent James Erskine, ki je razkril, da ima Thorpe težave z depresijo in da ni bil v alkoholiziranem stanju: »Ian se zdravi zaradi težav z depresijo in pred prijetjem ni pil. Policisti so se odzvali na klic lastnika avtomobila in našli Iana Thorpa zmedenega, pri njem pa niso odkrili nikakršnih sledi alkohola,« je dejal Erskine.

Avstralčev bolj z alkoholizmom in depresijo

Ian Thorpe, ki se že več kot desetletje bori z alkoholizmom, je bolnišnico obiskal že pretekli teden, zaradi česar so se razširile govorice, da je odšel na zdravljenje, vendar so njegovi predstavniki to zanikali in pojasnili, da jei Thorpe bolnišnico obiskal zgolj zaradi operacije rame.

Thorpe je bil najuspešnejši plavalec na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni kolajni. Leta 2001 je postal prvi, ki mu je na enem svetovnem prvenstvu uspelo osvojiti šest zlatih odličij, skupno jih ima 11. Na olimpijskih igrah je v karieri osvojil pet naslovov, nato pa leta 2006 končal športno pot. Pred igrami v Londonu je bil neuspešen pri poskusu, da se vrne med svetovno plavalno elito.