Tina Maze in Mitja Valenčič najboljša smučarja sezone

Smučarska zveza Slovenije je včeraj podelila priznanja najboljšim alpskim smučarjem v sezoni 2012/13.

Objavljeno
20. maj 2012 10.42
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Škofja Loka - Najboljša smučarka minule sezone po izboru zbora panoge za alpsko smučanje pri SZS postala Tina Maze, pri moških pa je naslov prejel Mitja Valenčič.

Mazejeva je v minuli zimi še izboljšala uvrstitev v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, zaostala je le za Lindsey Vonn. Ob tem je obžalovala le, da ji ni uspelo zmagati vsaj na eni tekmi.

Tudi za Valenčičem je najboljša sezona. Odprl jo je z odličnim rezultatom onstran Atlantika, nato pa se redno uvrščal v prvo petnajsterico in se tako tudi prebil med slalomske prvokategornike.

V Športnem parku Rovn v Selcah se je včeraj s podelitvijo nagrad in priznanj končala letošnja sezona alpskega smučanja. Razglasili so najboljše smučarke in smučarje v otroških, mladinskih in članski kategoriji, po podelitvi pa se je druženje ob lepem vremenu in v sproščenem vzdušju nadaljevalo s piknikom in športnimi aktivnostmi.

Zbranim so se predstavili sponzorji alpskih disciplin, na zaključek sezone pa je prišel tudi Andrej Jerman, ki je podelil priznanja najmlajšim tekmovalkam in tekmovalcem. V mladinski kategoriji so posebno priznanje prejeli Ula Hafner, Ana Bucik, Žan Kranjec in Mišel Žerak, ki so na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v Roccarasu osvojili zlato odličje.

Najboljši klubi v skupni razvrstitvi so Branik Maribor, Alpetour in Triglav, še poroča STA.