Tina Šutej navdušila tudi Isinbajevo

Slovenska skakalka s palico na mitingu v Moskvi do državnega rekorda in najboljšega izida sezone (471 cm).

Objavljeno
03. februar 2014 17.12
bsa atletika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Moskva - Slovenska atletinja Tina Šutej (Mass Ljubljana) je z odliko začela novo tekmovalno koledarsko leto. Na mednarodnem dvoranskem mitingu »Ruska zima« v Moskvi je namreč izenačila najboljši dosežek sezone na svetu v skoku s palico. Pred očmi domače superzvezdnice in svetovne rekorderke Jelene Isinbajeve, ki je preizkušnjo spremljala s tribun, je namreč preskočila 471 centimetrov in s tem tudi za decimeter izboljšala lastni državni rekord. Boljša je bila tudi od Rusinje Anželike Sidorove (466) in Brazilke Fabiane Murer (461).

Petindvajsetletna Ljubljančanka, sicer edina slovenska zastopnica na tekmovanju z dokaj močno mednarodno udeležbo, je ob prestižni zmagi s tem rezultatom dosegla tudi normo za dvoransko svetovno prvenstvo, ki ga bo marca gostil poljski Sopot. Že pred tem so mednarodne norme ujeli tudi Snežana Rodić, Marina Tomič, Maruša Mišmaš in Žan Rudolf.

Najboljše izide sezone so vpisali še štirje atleti, med njimi najboljšega Etiopijec Mohammed Aman, ki je za zgolj 19 stotink zgrešil svetovni rekord v teku na 600 metrov.