Tina Šutej zadovoljna s 4. mestom v Stockholmu

Slovenska skakalka s palico je na Švedskem potrdila mednarodno normo za nastop na dvoranskem EP marca v Pragi.

Objavljeno
20. februar 2015 11.35
iza*Sutej Atletika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Stockholm - Slovenska atletska rekorderka Tina Šutej je na sinočnjem mednarodnem dvoranskem mitingu IAAF v skoku s palico zasedla četrto mesto, s 450 preskočenimi centimetri pa potrdila mednarodno normo za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu marca v Pragi.

»Z nastopom in dosežkom sem zelo zadovoljna, iz tekme v tekmo namreč napredujem in skačem višje. Tokrat sem nastopila tudi z daljšmi palicami kot v prejšnjih dveh preizkušnjah, torej se vse skupaj premika v pravo in pozitivno smer. Od idealnih skokov sem sicer še daleč, a bom imela že v soboto v Birminghamu novo priložnost, konkurenca bo namreč vnovič zelo močna,« je poudarila 26-letna Šutejeva.

Začela je na višini 415 centimetrov, v prvem poskusu je preskočila še 430 in 440 centimetrov, na 450 je bila najprej neuspešna, a se ji je posrečilo v drugo, medtem ko je na 460 trikrat podrla letvico. Najprepričljivejša je bila sicer Grkinja Nikoleta Kyriakopoulou, bronasta z evropskega prvenstva v Helsinkih 2012, ki je zmogla 476 centimetrov. Na zmagovalni oder sta stopili še Švedinja Angelica Bengtsson, mladinska svetovna in evropska prvakinja, in nekdanja šampionka, Brazilka Fabiana Murer.