Tina Trstenjak bronasta v Čeljabinsku

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v kategoriji do 63 kilogramov osvojila tretje mesto.

Objavljeno
28. avgust 2014 16.18
JUDO-WORLD-IJF-CHAMPIONSHIP
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Čeljabinsk - Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu osvojila odlično tretje mesto v kategoriji do 63 kilogramov, potem ko se je do kolajne prebila preko repesaža, v katerem je najprej premagala Nemko Martyno Trajdos, nato pa v borbi za bron še Francozinjo Anne-Laure Bellard.

Trstenjakova je dopoldne najprej premagala Američanko Hannah Martin, nato pa še Švedinjo Mio Hermansson, nakar je v četrtfinalu izgubila proti Izraelki Yarden Gerbi. Posledično je morala v repesaž, kjer je z vzvodom ugnala Trajdosevo, v nadaljevanju pa še izkušeno Anne-Laure Bellard. Varovanka Urške Žolnir je z bronasto kolajno tako ponovila uspeh Vlore Bedžeti s prejšnjega prvenstva, Sloveniji pa zagotovila tudi odličje s tega v Rusiji.

»Zelo sem vesela, da mi je uspelo. Še najtežja je bila prva borba, ko sem se precej namučila s tekmico. Ampak pri meni je zmeraj tako. Prva borba je ponavadi nekoliko slabša, potem pa steče. Tako je bilo tudi tokrat. Ko sem premagala Američanko, mi je bilo precej lažje. A počitka ne bo. Takšen je judo, vseskozi je sezona. Že čez 14 dni nas čaka tekma za veliko nagrado v Zagrebu, kjer bom znova lovila visoke uvrstitve in s tem kvalifikacijske točke za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru,« je povedala slovenska borka.

24-letna Trstenjakova je s tretjim mestom na tem svetovnem prvenstvu poskrbela za enega svojih največjih uspehov v karieri. Bronasto kolajno s Čeljabinska je dodala dvema zmagama za svetovni pokal, ki jih je leta 2012 osvojila v Carigradu oziroma Rimu, ter drugemu mestu z evropskega prvenstva v Montpellieru letos. Poleg tega ima slovenska reprezentantka v svojih vitrinah tudi bronasto kolajno z evropskega prvenstva v Budimpešti lani.

Kot zadnja med posameznicami bo jutri nastopila še Ana Velenšek, ki se bo v kategoriji do 78 kilogramov pomerila z zmagovalko dvoboja med Francozinjo Lucie Louette Kanning in Poljakinjo Dario Pogorzelec. V soboto bo za slovensko ekipo prost dan, v nedeljo pa judoiste, kot tudi judoistke, čaka še ekipna preizkušnja.