Tine Urnaut iz Turčije (nazaj) v Italijo

Novega delodajalca si je našel še drugi odbojkarski reprezentant, korektor Alen Šket, ki se je iz Modene preselil v Molfetto.

Objavljeno
11. julij 2014 09.45
acr odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut si je našel novega delodajalca. Po rezultatsko neuspešni zadnji sezoni v turškem Arkasu, v katerem je bil njegov soigralec tudi bloker Matevž Kamnik, se 25-letni koroški sprejemalec vrača v Italijo, kjer je preživel že kar nekaj uspešnih sezon v majicah treh različnih klubov (Piacenza, San Giustino in Vibo Valentia). Odslej si bo kruh služil pri Latini, ki je v zadnji sezoni izločila moštvo kamniškega Calcita Volleyballa v četrtfinalu pokala challenge, v katerem je končala kot druga po finalnem porazu s Fenerbahčejem.

Ekipa je sicer doživela nekaj sprememb, ob Urnautu, ki slovi predvsem kot igralec, ki inteligentno rešuje težke žoge, sta se ji pridružila še nizozemski reprezentančni sprejemalec Jeroen Rauwerdink in zamejski Slovenec, libero Loris Manià. Klub so zapustili blegijski bloker Pieter Verhees, reprezentančni libero Salvatore Rossini in bloker Davide Candellaro. Eden od ključnih razlogov, da se je zasedbi priključil tudi slovenski kapetan, je tičal v tem, da je s trenerjem Gianlorenzom Blenginijem svojčas že uspešno sodeloval v Vibu Valentii. »Želja kluba je, da se po ne najbolj posrečeni prejšnji sezoni vrne v italijanski vrh in uvrsti v enega od evropskih pokalov. Sam bom skušal igrati čim bolje in ekipi pomagati na tej poti,« je poudaril Urnaut.

Si je pa novega delodajalca v »serie A« našel tudi reprezentančni korektor Alen Šket, ki se v prvi sezoni na tujem ni naigral v majici Modene, saj je bil v senci slovitega Poljaka Zbigniewa Bartmana. Ta je nedavno zamenjal sredino, a so v klubu takoj našli dostojno zamenjavo zanj, člana izbrane vrste »azzurrov« Luco Vettorija, kar je pomenilo, da bi bil Šket še eno sezono postavljen na stranski tir, morda bi na parket tu in tam vskočil kot sprejemalec. Zato se je 203 centimetre visoki 26-letnik, ki je imel z Modeno sicer še veljavno enoletno pogodbo, odločil za menjavo sredine, enoletno zvestobo pa je obljubil visoko ambiciozni Exprivii Molfetti, ki je pred tem v svoje vrste zvabila tudi hrvaškega podajalca Cimafeja Žukovskega in španskega sprejemalca Sergia Nodo, medtem ko bo Šket, ki si želi predvsem čim več igrati in izkoristiti ponujeno priložnost, zapolnil vrzel po odhodu prvega korektorja Giulia Sabbija v Macerato.