Toja Černe deveta na Poljskem

V osmini finala lokostrelskega svetovnega pokala v Wroclawu jo je le za las izločila poznejša zmagovalka iz Rusije.

Objavljeno
20. avgust 2015 09.56
suhadolnik černe
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Wroclaw - Slovenska lokostrelka Toja Černe, ki je to poletje zopet opozorila nase z drugim mestom na univerzijadi v Južni Koreji in petim na tarčnem svetovnem prvenstvu v Københavnu, je vpisala nov lep dosežek, saj je na preizkušnji svetovnega pokala v Wroclawu s sestavljenim lokom zasedla deveto mesto.

V uvodnem kolu je bila 22-letna Vikrčanka prosta, nato pa je s 145:141 ugnala izkušeno rojakinjo Majo Marcen, ki sicer brani barve Kolumbije. V osmini finala ji je nasproti stala ena najzahtevnejših možnih tekmic, Rusinja Natalija Avdejeva, ki je bila le za las boljša in je napredovala s 145:144. Toji je v uteho ostalo dejstvo, da jo je izločila poznejša zmagovalka, ki je v finalu odpravila še Kolumbijko Alejandro Usquiano (145:137).

»Deveto mesto ni ravno dosežek, ki sem ga pričakovala, toda včasih se moraš soočiti tudi s težavami, da postaneš boljši. Zame je bil to teden učenja,« je strnila vtise Černetova, ki pa ni bila edina slovenska predstavnica v Wroclawu. Deveto mesto je vpisal tudi Dejan Sitar, Ana Umer je bila sedemnajsta, Rok Bizjak pa se je uvrstil na 33. mesto.